lauantai 18. elokuuta 2012

Delfiinejä Monkey Miassa

Aamun sarastaessa Cat ja Berky heräsivät swagistään, eli paikallisten suosimasta teltan ja makuupussin yhdistelmästä, ja keittävät kaikille aamukahvit. Aamun askareiden ohessa pojat korjasivat auton katolla kiertävän vesiputkijärjestelmän, jotta matkan aikana saadaan helposti vettä tiskaamisen ja muihin tarpeisiin.

Matkalla kohti Monkey Miaa, pysähdyimme Nangan rannalle pikaiselle pulahtamiselle ja erälle vesipelejä. Vesi oli lämmintä ja matalaa ikuisuuksiin asti, mutta ranta oli todella kaunis. Virkistävän uinnin jälkeen matka jatkui kohti Denhamia, jossa pysähdyimme nopeasti ostoksille ja tapasimme Catin ystävät Katien ja Brianin. Nopean tervehtimisen jälkeen ajoimme 26 kilometrin päähän Monkey Miaan, kunnes tajusimme että kello on jo aika paljon eikä enää ehkä ole aikaa vuokrata kajakkia kuten tarkoitus oli, joten teimme matkan ties kuinka monennen u-käännöksen ja ajoimme takaisin Denhamin leirintäalueelle.

Seuraavana aamuna palasimme Monkey Miaan ja vuokrasimme kajakit. Meloimme n. 100m päähän rannasta kun vedessä polskahti. Sehän oli delfiini, ihan siinä 10 metrin päästä. Hetkeä myöhemmin delfiini parvi oli ympäröinyt meidät ja hyppelivät ja sukeltelivat uteliaina muutaman metrin päässä meistä. Onneksemme vielä Berky ja Cat omistavat vedenkestävän kameran, joten saimme otettua otuksista mahtavia kuvia, jopa vedenalaisia. Taustatietona tähän kohtaan että Monkey Mia on tunnettu turistitoimistaan, jossa delfiinit tulevat aivan rantaveteen ruokittavaksi muutaman kerran päivässä, joten meidät löytänyt parvi oli varmaan juuri tulossa aamiaiseltaan ja päättivät tulla katsomaan josko meillä olisi vähän lisää ruokaa jaettavaksi.



Seuraavaksi H päätti hypätä snorkkeleissaan katsahtamaan matalaa rannikkoa ja innostui kovasti kotiloravuista, jotka asustivat meren pohjassa. H luuli nostavansa kauniin kotilon lisätäkseen sen kokoelmaansa, mutta huvittuneena huomasi jonkin kurkkivan hämmästyneenä pitkillä silmillään ulos kuorestaan. Vuorotellen kurkistelevat narumaiset silmät olivat kyllä melkoinen näky. Sitten rapu-raukka asetettiin kajakin kannelle ja naurettiin kun rapu "käveli" itsensä takaisin mereen yhdellä limaisella jalallaan. Australialaiset ystävät naureskelivat että H taisi nyt olla vähän turhan innoissaan tämän rannan pohjasta ja sen asukeista, että kun päästään Coral Baylle niin siellähän sitä sitten on nähtävää.

Yksi silmä kerrallaan kurkkii limainen "rapu" ulos löytäneestään kotilosta (toinen silmä näkyy pienenä pisteenä ihan kotilon suulla)

Melomisen ja sukeltelun jälkeen jatkoimme matkaa kohti Coral Baytä.

1 kommentti:

  1. Ole varovainen kotiloiden kanssa. Jotkut voivat olla kuolettavan myrkyllisiä.

    VastaaPoista