lauantai 1. syyskuuta 2012

Broome, ihana Broome

H heräsi aamulla risujen ratinaan ja päänsä nostaessaan hämmästyi kun lauma lehmiä mussutti ruohoa ihan muutaman metrin päässä H:n pedistä. Innokkaana H nappasi kameransa ja alkoi kuvaamaan niinkin kotoisia eläimiä kun lehmiä. Kun lauma eteni leirintäalueella eteenpäin oli meidän aika keittää jellybean-kahvit ja jatkaa matkaa kohti Broomea.

Tällä kertaa H ei kiivennytkään Berkyn ja Catin LandCruiseriin vaan Broomeen myös matkalla olevan Falkien 500 hevosvoiman Holdeniin. Tällä pelillä saatiinkin kurottua mukava tunti perässä ajaviin Berkyyn ja Catiin.

Perille Broomeen siis saavuttiin perjantaina iltapäivällä. Ensitöikseen H lähti hakemaan Åkea paikalliselta korjaamolta, jonne E ja L olivat sen ennen Suomeen lähtöään jättäneet. Mekaanikko oli hävittänyt auton avaimet mutta onneksemme ne löytyivät muutaman tunnin etsinnän jälkeen, sillä välin kun H kävi tervehtimässä Berkyn Broomessa asuvaa siskoa Maxinea ja hänen miestään Clarkiea. Åke oli tyttöjen jäljiltä hyvässä kunnossa, vaikkakin ehkä vähän roskaa ja mädäntynyttä ruokaa oli löydettävissä. Korjaaja oli tehnyt hyvää työtä hajonneet etuakselin tms. korjaamisessa ja kaapelistartin jälkeen Åke hyrisi taas tyytyväisenä ja kuljetti H:n illanviettoon.

Broome on aivan ihana, suhteellisen pieni japanilaisten helmenkalastajien alunperin pystyttämä kaupunki, jossa kalastus ja helmibisnes jylläävät yhä voimakkaina. Kaupungin hauskoihin ominaisuuksiin kuuluvat mielettömän kokoiset liikenneympyrät, se ettei kenelläkään ole postilaatikkoa ja se että kaupungin lentokenttä on kaupungin keskustassa, joten vähän väliä suuret ja pienet lentokoneet lentävät ylitsesi muutaman sadan metrin korkeudessa.

Ensimmäisen Broome-päivänsä H aloitti pienellä kiertoajelulla Åkensa kanssa ja ajoi suurien liikenneympyröiden läpi tarkastamaan kaupungin keskustaa, rantoja, satamaa ja torilla järjestettäviä markkinoita.

Illalla oli luvassa Broomen vuosittainen ravikisan huipennus, Broome Cup. Cup oli tavalliseen tottuneelle H:lle melkoinen yllätys. Naiset olivat pukeutuneet hienon hienoihin mekkoihin ja hiuskoristeisiin, ja mitä nuorempi nainen, sen korkeammat korot. H tunsi olonsa ehkä vähän alipukeutuneeksi matalissa tossuissaan, mutta osasi kyllä tarpeen tullessa kertoa tämän olevan hänen ensimmäinen cupinsa. Hyvä tuurisena H löysi jopa itselleen hylätyn hiuskoristeenkin ja sopeutui joukkoon taas vähän paremmin. Hauskan illan päättyessä H seurasi huvittuneena matalissa tossuissaan kun muut naiset kulkivat kotia kohti hienoissa mekoissaan kengät kädessään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti